Många människor lägger alldeles för mycket tid och pengar på att inreda sina hem. Visst är det kul att ständigt ha förändring i hemmet, men i de allra flesta fall handlar det om dålig planering och många impulsköp. Istället för att fundera och planera innan man sätter igång så handlar man saker på löpande band. En enda liten förändrad detalj i hemmet kan snabbt göra så att fler saker behöver bytas uКартинки по запросу minimalist designt för att matcha och sedan fortsätter allt i en ond cirkel av inredande.

Det första man behöver göra är att planera noga. Se till att du mäter upp ytan som du ska arbeta med, oavsett om det är ett stort vardagsrum eller ett mindre barnrum. Genom att mäta upp exakta mått får du en bättre bild av hur stort rummet är och kan därefter göra bättre val. Det kan kännas jobbigt och tråkigt att mäta, men sanningen är att detta är grunden för att du ska lyckas med inredningen.

Möbler är oftast svårare att få rätt än dekorationer och diverse inredningsdetaljer. Möblernas storlek gör att de gärna hamnar i fokus och därför är det viktigt att möblerna ser snygga ut och känns rätt. Det är inte ovanligt att man mäter med ögonmått och sedan får hem en möbel som känns alldeles för stor eller för liten. Ett mycket bra knep är att använda sig av två tredjedelars-metoden. Denna metod kan användas för majoriteten av alla möblemang och slår aldrig fel.

Metoden är mycket enkel och går ut på att möblerna ska vara två tredjedelar av ytan, väggen eller matchande möbler. En soffa ska t.ex. aldrig vara större eller mindre än två tredjedelar av den vägg som den står vid och soffbordet bör inte vara större eller mindre än två tredjedelar av soffans totala längd. För att kunna veta hur stora eller långa dina arbetsytor är så är mätandet A och O. Plocka fram måttbandet och tumstocken och sätt igång direkt!