Det har blivit mer och mer populärt att inreda enligt inredningstrenden minimalism. Allt fler människor börjar att anamma inredningsstilen och många menar att detta är ett sätt att faktiskt bli mer lycklig i vardagen. Det är inte ovanligt att många impulsköp av ljusbehållare, krukor och diverse tavelramar snabbt får hemmet att se stökigt och rörigt ut, vilket många experter menar kan vara skadligt för hälКартинки по запросу minimalism in interior designsan och skapa onödig stress.

Enkelt förklarat kan man säga att den minimalistiska inredningsstilen går ut på att lämna så mycket fria ytor och utrymme som möjligt i hemmet och på så vis få mer mentalt utrymme. Saker som inte används eller behövs lämnas till återvinning eller kastas och man satsar alltså på att endast ha saker som man behöver. För att ta sig an denna inredningsstil är det viktigt att man är mentalt inställd på att göra sig av med saker och att man har förstått nyttan med detta. Ett mycket vanligt missförstånd är att den minimalistiska inredningsstilen är väldigt kall, kal och allt annat än inbjudande. Så är alltså inte fallet. Du kan ha ett vardagsrum fyllt med vackra växter och grönska, varma nyanser och mjuka kulörer, bara utan allt plotter och alla små saker som stör ögat och välbefinnandet.

Människor konsumerar som aldrig förr. Garagen och förråden är fyllda till bredden av gamla pulkor, skidor, fiskespön, cyklar och kläder som aldrig kommer till användning. Sakerna sparar oftast av anledning att de kommer komma till nytta längre fram, men i takt med att tiden går så införskaffas endast nya saker och de gamla fortsätter att ligga kvar. En riktig ordentlig rensning av hemmet ger inte bara ett fräscht och städat hem, utan städar även själen för de människor som vistas där. Ju mer fysiskt utrymme du har runt omkring dig, desto mer mentalt utrymme har du möjlighet att få!