Det finns flera situationer där man kan vara i behov av att inreda ett litet rum. Det kan vara så att man ska flytta till sin första mindre lägenhet eller att man helt enkelt har ett rum i sitt hem som är en aning trångt. Att inreda ett litet rum kan låta enkelt i praktiken, men är faktiskt svårare än man tror. Det är lätt att man övermöblerar rummet och istället för en luftig känsla så får man ett rum som känns trångt Картинки по запросу Inredningoch rörigt.

Inredningsexperter över hela världen är överens. Ett litet rum kräver mycket mer arbetet än ett stort, av den enkla anledning att man faktiskt har mindre yta att arbeta med. Att frigöra yta är viktigt för välmåendet och får också rummet att kännas och verka betydligt större än vad det faktiskt är.

Så gör du

  • En av de viktigaste punkterna man bör fokusera på är färgvalet. Det behöver inte specifikt handla om vilken färg man har på kuddarna eller vilken nyans som gardinerna ska ha, utan handlar mer om de större ytorna som utgör störst del av rummet, nämligen väggar, tak och golv. Att använda sig av ljusa nyanser har länge varit ett sätt att förstora och ge känslan av tid och rum, medan mörka toner förminskar. Du bör alltså satsa på ljusa färgar av alla de slag.
  • Punkt nummer två på listan är möbler. Skippa tunga, robusta möbler i mörk trä och satsa på nättare stuk. Har du mycket begränsad yta kan det vara rekommenderat med möbler som går att fälla ihop och ställa undan.
  • Golvet är kanske den yta som man använder mest, men glöm inte bort väggarna. Genom att använda sig av vägghängda möbler får du mer utrymme på golvet och rummet kommer kännas större. Skippa även onödiga möbler och dekorationer som bara tar plats.