När man talar om design i inredningsvärlden så handlar det inte enbart om soffor i unika former, kök med futuristisk känsla eller möbler som liknar något taget ur en Sci-fi film. Design handlar alltså inte enbart om hur något ser ut, utan även hur det används. Runt om i landet finns det fantastiska designers som skapar möbler och produkter för olika ändamål. Vissa håller sig till den minimalistisКартинки по запросу designka stilen, medan andra slår på stort och sätter sin prägel från topp till tå.

En inredningsstil som aldrig verkar gå ur tiden är dock retro-stilen. Man brukar säga att design från 50-talet vägrar gå ur tiden och än idag inreder människor sina hem på just detta sätt. Anledningen till att retro har blivit en så populär inredningsstil är kanske inte så svårt att förstå. Mellan 50 till 70-talet var det länderna i Norden som låg i framkant när det kom till inredning och design och var en mycket fräsch konstrast till de tidigare tunga och klumpiga möblerna. Retro-designen utmärker sig med sina runda former, sin lätta vikt och sina naturliga material. Förutom detta så är det även färgerna som är avgörande för om möblerna får den rätta känslan. Det ska vara starka och knalliga färger, gärna i grönt, gult och orange.

Ett mycket vanligt misstag är att man förväxlar retro med vintage, men detta är två helt skilda saker. Ordet vintage används i samband med kläder och mode från samma årtionden, medan ordet retro används i samband med möbler, porslin och t.ex. tapeter. Även lampor är något som hör retro-designen till och som flitigt används för att få till den rätta retro-känslan.

Att inreda sitt hem i retro-stil är egentligen inte speciellt svårt. Det finns mängder med second hand-butiker och retro-butiker som specifikt riktar in sig på denna genre. Går man till en specifik affär har man ett brett utbud framför sig, medan den som besöker loppmarknader och second hand-butiker kan få leta efter sina guldkorn.